Verborgen parels

  • 13 december 2016

Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert in 2017 voor de tweede keer de Onroerenderfgoedprijs. Die staat die in het teken van verborgen parels: erfgoed dat niet publiek toegankelijk is. Kandidaten kunnen zich tot en met 1 maart 2017 inschrijven. Het prijzengeld voor de winnaar bedraagt 15.000 euro.

In 2016 was de winnaar van de Onroerenderfgoedprijs een openbaar cultuurhuis: De Roma in Antwerpen.  Dit jaar gooien we het over een andere boeg: we reiken de prijs uit aan erfgoed dat niet regelmatig toegankelijk is voor publiek. Het kan gaan om bouwkundig, landschappelijk en archeologisch erfgoed. Zowel particulieren, openbare besturen als andere initiatiefnemers kunnen een project indienen. Meer informatie vind je in het wedstrijdreglement

Kandidaten voor de wedstrijd krijgen de kans om zich in te schrijven tot en met 1 maart 2017. Uit alle deelnemers zal deze jury uiteindelijk drie laureaten kiezen, waarvan ze één als winnaar aanduiden. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens 12.500 euro. Er wordt ook een publieksprijs aan deze wedstrijd gekoppeld, waarbij het grote publiek kan stemmen op zijn favoriete laureaat.

De plechtige prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs zal plaatsvinden op vrijdag 6 oktober 2017 in De Roma in Antwerpen. Geert Bourgeois, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, zal daarbij de spreekwoordelijke honneurs waarnemen.

Wil je deelnemen met een project, maar ben je niet zeker of het voldoet aan de voorwaarden? Laat ons dat gerust weten via ons contactformulier. Wij helpen je graag op weg.