Laureaten Onroerenderfgoedprijs 2018 bekend

  • 18 juni 2018

De drie laureaten van de derde editie van de Onroerenderfgoedprijs zijn bekend! Een externe jury nomineerde de schoenfabriek Eperon d’Or in Izegem, de Heilige Geestsite in Mechelen en het belevingscentrum Het Moment in Scherpenheuvel-Zichem. De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd wordt begin oktober bekendgemaakt. Je kan in tussentijd stemmen op je favoriete laureaat

 

In derde jaargang van de Onroerenderfgoedprijs focussen we opnieuw op erfgoed dat publiek toegankelijk is. Negenentwintig kandidaten schreven zich in. Een externe jury koos drie laureaten op basis van hun kwaliteiten: de schoenfabriek Eperon d'Or in Izegem, de Heilige Geestsite in Mechelen, het belevingscentrum Het Moment in Scherpenheuvel-Zichem.

Wie van de drie laureaten de winnaar wordt van de Onroerenderfgoedprijs 2018 weten we op 5 oktober 2018. Elke laureaat wint een bedrag van 2.500 euro. De uiteindelijke winnaar ontvangt daarbovenop een bedrag van 12.500 euro.

Heb jij een favoriet? Laat het ons dan weten en breng je stem uit voor de publieksprijs. Stemmen kan nog tot en met zondag 9 september 2018, Open Monumentendag. De drie laureaten stellen dan hun deuren open voor het publiek.