Inschrijvingen geopend

  • 22 december 2017

Ons agentschap organiseert in 2018 de derde Onroerenderfgoedprijs. Deze editie is bijzonder, omdat we dit jaar ook het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed vieren. Voor die gelegenheid delen we dit jaar uitzonderlijk een extra award uit: de prijs participatie.

De Onroerenderfgoedprijs 2018 staat in het teken van beschermd erfgoed dat publiek toegankelijk is. Je moet op zijn minst een deel van het goed regelmatig kunnen betreden, fysiek en/of virtueel. Kandidaten kunnen zich inschrijven tot 1 maart 2018, middernacht. 

Wanneer je deelneemt aan de Onroerenderfgoedprijs, maak je niet alleen kans om 15.000 euro te winnen. De drie laureaten nemen automatisch ook deel aan een publieksprijs. Vakmensen maken daarenboven kans op een 'eervolle vermelding' van de jury.  

Omdat dit jaar het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is, roepen we dit jaar eenmalig een vierde award in het leven: de prijs participatie. Met deze onderscheiding willen we een project belonen dat een sterk uitgebouwd maatschappelijk luik heeft. Daarmee sluiten we aan bij de ambitie van Europa om de Europese identiteit te versterken via onder meer erfgoed. De prijs participatie is geen geldprijs. Net zoals de publieksprijs en de eervolle vermelding gaat het om een kwaliteitslabel voor de winnaar ervan.

Met het deelnemingsformulier kiezen we dit jaar voor de eerste keer voor digitaal. Je kan het formulier volledig invullen op je computer. Ben je zelf een geschikte kandidaat of ken je er een? Alle informatie is te vinden op deze pagina: https://www.onroerenderfgoedprijs.be/deelnemen.  

De prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs zal plaatsvinden op vrijdag 5 oktober 2018.

Veel succes!