Dit zijn de laureaten van de Onroerenderfgoedprijs 2019

  • 26 juli 2019

Het gildehuis van de Vrije Schippers in Gent, de Norbertuspoort in Leuven en Hof Ter Beemt in Zingem. Dat zijn de drie laureaten van de Onroerenderfgoedprijs 2019. Wie van deze drie de prijs wint, wordt begin oktober bekendgemaakt. Je kan in tussentijd stemmen op je favoriete laureaat

 

Elk jaar plaatst de Onroerenderfgoedprijs bijzondere onroerenderfgoedprojecten in de kijker. Dit jaar ligt de nadruk op erfgoed dat in de regel niet publiek toegankelijk is. Negentien kandidaten dienden zich aan. Een externe jury selecteerde hieruit drie laureaten: het gildehuis van de Vrije Schippers, de Norbertuspoort en Hof Ter Beemt. Wie van de drie laureaten de winnaar wordt van de Onroerenderfgoedprijs 2019 weten we op 4 oktober 2019. Elke laureaat wint een bedrag van 2.500 euro. De uiteindelijke winnaar ontvangt daarbovenop een bedrag van 12.500 euro.

Heb jij een favoriet? Laat het ons dan weten en breng je stem uit voor de publieksprijs. Stemmen kan nog tot en met zondag 8 september 2019, Open Monumentendag. De drie laureaten stellen dan hun deuren open voor het publiek.