Deelnemen

Te laat! Je kan niet meer deelnemen aan de Onroerenderfgoedprijs 2018. Benieuwd wie wint? Dat ontknopen we op de prijsuitreiking op vrijdag 5 oktober. 

Deze editie van de prijs is bijzonder, omdat we dit jaar ook het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed vieren. Voor die gelegenheid delen we dit jaar uitzonderlijk een extra award uit: de prijs participatie. Met deze onderscheiding willen we een project belonen dat een sterk uitgebouwd maatschappelijk luik heeft. Daarmee sluiten we aan bij de ambitie van Europa om de Europese identiteit te versterken via onder meer erfgoed. De prijs participatie is geen geldprijs. Net zoals de publieksprijs en de eervolle vermelding gaat het om een kwaliteitslabel voor de winnaar ervan.

De prijs

Wat krijg je als winnaar of laureaat?

  • Een geldprijs van 2.500 euro of 15.000 euro. 
  • Een jaarlogo dat je kan gebruiken in al je communicatie, gaande van een emailhandtekening tot een informatiebord op locatie. 
  • Een gelegenheid om je project in de kijker te zetten. 
  • Een schouderklopje van het grote publiek, door een publieksprijs. 
  • De jury kan de uitvoerder van je project extra belonen met een eervolle vermelding. Het kan bijvoorbeeld gaan om de architect, de restaurateur, de landschapsarchitect of de archeoloog.