Deelnemen

Met de Onroerenderfgoedprijs beloont de Vlaamse overheid recente onroerenderfgoedprojecten met een voorbeeldfunctie. Je kan je eigen project inschrijven of dat van een derde partij, als je daarvoor de toestemming hebt van de initiatiefnemer of de opdachtgever. De Onroerenderfgoedprijs heeft drie laureaten, waarvan één als winnaar wordt aangeduid. Als winnaar ontvang je 15.000 euro, als laureaat 2.500 euro. Meer informatie vind je in het wedstrijdreglement

Wil je een project inschrijven voor de Onroerenderfgoedprijs? Klik dan op de onderstaande link, die je naar het inschrijvingsformulier brengt. Ben je gestart met invullen, dan kan je op een later moment verder werken door op dezelfde link te klikken. Als je werkt met Chrome of Firefox, onthoudt je browser de antwoorden die je al hebt gegeven. 

We sluiten de inschrijvingen voor deze  editie van de prijs af op 1 maart 2018. Indienen kan tot middernacht. Veel succes! 

Inschrijvingsformulier website

 

Wanneer je deelneemt aan de Onroerenderfgoedprijs, maak je niet alleen kans om 15.000 euro te winnen. De drie laureaten nemen automatisch ook deel aan een publieksprijs. Vakmensen maken daarenboven kans op een 'eervolle vermelding' van de jury. 

Dit jaar vieren wij het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Voor die gelegenheid delen we uitzonderlijk nog een extra award uit: de prijs participatie. Met deze extra  onderscheiding willen we een project belonen met een sterk uitgebouwd maatschappelijk luik. Daarmee sluiten we aan bij de ambitie van Europa om de Europese identiteit te versterken via onder meer erfgoed. De prijs participatie is geen geldprijs. Net zoals de eervolle vermelding en de publieksprijs, gaat het om een kwaliteitslabel dat de winnaar ervan vrij kan gebruiken.